Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

HnH Isolering er imponert over Paroc HVAC AirCoat!

Førsteinntrykket overrasket; så lett og lekkert var produktet da det ble levert på byggeplassen i Rosevinge park i Moss, at montørene lurte på om de hadde mottatt riktig materiale. De hadde forventet noe som lignet på de gamle, tunge nettingmattene de var vant til å jobbe med. 

På rekordtid har HnH Isolering blitt en foretrukket aktør innen teknisk isolasjon, og er i dag blant østlandets største isolasjonsfirmaer. Da er det er viktig å tørre og prøve nye produkter. 

Da de for første gang prøvde Paroc HVAC AirCoat, var det ikke bare førsteinntrykket som overrasket – gjennom hele prosessen ble alle involverte mer og mer overbevist om aldri mer å bruke tradisjonelle nettingmatter til å isolere slike kanaler.

Paroc HVAC AirCoat er en prefabrikkert isolasjonskål for runde ventilasjonskanaler med dimensjoner fra 100 til 200 mm. Produktet er laget av brannsikker steinull, har brannmotstandsklasse EI30 og er belagt med armert aluminiumsfolie. Den finnes også i løsninger som er tilpasset ulike vinkler og t-stykker. 
 

Brann-og_kondensisolasjon_på_ventilasjonsrør

En ny verden av isolasjon til ventilasjonskanaler med EI30 krav 

- For montørene er det en helt ny verden. De kunne nesten ikke skjønne at det var mulig, sier Bjørn Matlok, formann i HnH Isolering.

Han forteller videre at det var mye utfordringer med det tradisjonelle produktet som støv og kapp. Nå slipper montørene en del opprydding og støvsuging på prosjektene. 

Mange av disse kanalene ligger dessuten i sjakter og steder der det både er trangt og vanskelig å komme til. Da er det veldig enkelt å tilpasse isolasjonsskålen fra Paroc HVAC AirCoat. 

Etter å ha utført prosjektet i Rosevinge park, håper montørene at de i fremtiden kan fortsette å bruke Paroc HVAC AirCoat når kanaler skal isoleres. 

Trygt med oppfølging fra Isopartner

Trond Erik Johansen, Key Account Manager hos Isopartner forteller at HnH Isolering kjøpte noen hundre meter Paroc HVAC AirCoat til prosjektet i Rosevinge park i Moss og gjennomført arbeidet uten problemer. 

Siden det var første gangen HnH Isolering brukte rørskålene, var de naturligvis spente på hvordan de ville være å jobbe med.

- Vi har fått veldig god oppfølging fra Isopartner. De har vært en god faglig støtte hele veien, sier Bjørn.

Et annet forenklede ledd, var at isolasjonen ble levert til rett tid direkte på byggeplassen. 

Anbefaler alle å prøve Paroc HVAC AirCoat

- Nye produkter er alltid litt skummelt å prøve, men denne gangen er vi svært glade for at vi tok sjansen på å gjøre ting på en ny måte, sier Bjørn.

Nå som Bjørn har sett hvilke fordeler Paroc HVAC AirCoat har, er han ikke i tvil. Han kommer til å fortsette bruken av det og anbefaler alle å prøve produktet.

- Alt i alt gir jeg Paroc HVAC AirCoat terningkast 6, konkluderer Bjørn Matlok, formann i HnH Isolering.

Raskere, lettere og mindre svinn

Trond Erik forklarer at Paroc HVAC AirCoat er rask å jobbe med og lettere i vekt enn de alternative nettingmattene. Den støver heller ikke på samme måte og har som tidligere nevnt mindre avkapp. 

- Det er bare å ta av plasten og montere den på kanalen! Så enkelt er plutselig 1,2 m isolert istedenfor 0,6 m med nettingmatte som man i tillegg måtte rulle ut på gulvet for å kappe til rett lengde, samt fjerne ull for å få overlapp til å sy den sammen på kanalene, sier han.

Han forteller videre at produktet også er genialt til mer enn å isolere mot et brannkrav. Ved termisk isolering på kalde loft hvor kravet er 100 mm, er det ypperlig å isolere små kanaler med Paroc HVAC AirCoat på første laget, for så montere 50 mm lamellmatte utenpå.

- Alle isolatører vet jo hvor vanskelig det er å isolere med 100 mm på så små kanaler. Mindre svinn, som både er god økonomi og bra for miljøet, er jo heller ikke dumt, sier Trond Erik. 

Les mer om Paroc HVAC Aircoat!