Aktuelt

Oversikt
Mikroporøse isolasjon
03.03.2021

InsulThin® HT - isolasjon som forkorter montasjetid

Mikroporøse isolasjonsprodukter har høy temperaturmotstand, lav varmeledning, er lette i vekt og har utmerket motstandsdyktighet mot endringer i temperatur. De produseres etter forskjellige spesifikasjoner når det kommer til tetthet og fleksibilitet. Høy termisk stabilitet, ekstrem lav varmeledningsevne og at produktet ikke støver er viktig i offshoreindustrien og produktet InsulThin® HT oppfyller disse krav, i tillegg til at isolasjonsproduktet er supertynn. 

Isolasjonsprodukter som ikke støver

InsulThin® HT kan installeres uten at område må dekkes til på grunn av støvproblematikken. Under isoleringsarbeidet er man nødt til å skjære eller bearbeide isolasjonsprodukter. Enkelte produkter må skjæres til og dermed utsettes anlegg og personer for finstøv. Dersom finstøvet går inn i ventilasjonsanlegg og filtre eller personer kan blir utsatt for dette, kan det oppstår sikkerhetsrisiko på anlegg. Derfor er de viktig å utvikle stadig nye og forbedrede produkter, som oppnår krav som stilles.

Tåler høye driftstemperaturer

InsulThin® HT er et mikroporøst isolasjonsprodukt, den er veldig tynn og fleksibel, samtidig som det tåler driftstemperaturer opp til 650 grader. Produktet leveres i en standardtykkelse på 10mm, men kan også bestilles helt ned til 5 mm. Dette er veldig viktig på industrielle anlegg hvor det er begrenset med plass på rørledninger. På grunn av at InsulThin® HT er så tynn og fleksibel, kan den lett installeres rundt rør som kan være så små som 1’’.