Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Paroc Pro Clad overrasket isolatørfirmaet

“Lettvinte” løsninger er ikke alltid de beste. Men for isolatørfirmaet Westby & Mork har møtet med rørisoleringssystemet Paroc Pro Clad vært en positiv overraskelse.

Westby & Mork er et lite isolatørfirma som drives av Robert Westby. Firmaet har verksted på Alnabru, fire ansatte, og har takket være et godt renommé i markedet mer enn nok å gjøre. 

Som bedriftseiere flest er også Westby stadig på utkikk etter løsninger som kan øke effektiviteten uten at det går på bekostning av kvalitet og pris. Etter tips fra Isopartner, testet han nylig ut Paroc Pro Clad T Section 140, som et kostnadseffektivt alternativ til tradisjonell rørskål kombinert med alumantel.

– Vi er har vært en veldig fornøyd kunde hos Isopartner i mange år. De gir oss kjapp og god service, og har de ikke det jeg trenger, så ordner de det på et eller annet vis. Så da de tipset meg om en løsning som kunne spare oss for tid i en hektisk hverdag, så tok jeg den utfordringen, forteller Westby på telefon fra sitt hjemmekontor på Mortensrud. 

 

IMG_2094

Paroc Pro Clad – rørisolering og mantling i ett og samme produkt

PAROC Pro Clad T Section 140 er en industrirørskål for termisk isolering av rør utendørs. Rørskålen er belagt med en sterk glassfiberduk og aluminium, noe som gjør at man slipper å benytte stålmantel. Paroc Pro Clad er UV- og vannbestandig og har høy resistans mot mekanisk skade.  

Isoleringssystemet består av følgende produkter:

Et solid førsteinntrykk

Westby bestemte seg for å teste ut Paroc Pro Clad på et rørstrekk til et ventilasjonsanlegg på taket av et borettslag på Stovner. Nå skulle produktet virkelig settes på prøve av drevne og erfarne fagfolk. 

– På hustak er det ofte en del måker og kråker som liker å hakke på ting, så vi dunka hardt med en kulepenn i skåla på vareprøven vi fikk, uten at det skadet produktet eller skapte bulker, noe som ofte skjer med alumantel. Førsteinntrykket var at dette er et veldig solid og kompakt produkt av høy kvalitet, forteller Westby.

 

IMG_2100
IMG_2091

– Vi sparte overraskende mye tid!

Under en knallblå høsthimmel gikk to av Westbys karer i gang med å rive av gammel isolasjon og montere Paroc Pro Clad på rørstrekket som gir varme til ventilasjonsanlegget fra et ventilasjonsaggregat. Det skulle gå fortere enn de hadde trodd.

– Som forventa gjorde vi jobben i én operasjon i stedet for to, som betyr mindre sjauing av materialer opp på taket. Men hvor mye tid vi sparte, ble vi faktisk overrasket over. Vi hadde beregna fem dager på jobben, men klarte det på tre og en halv dag, forteller Westby.

Trenger kun ett verktøy

En dag etter at vi snakket med Westby, tar han kontakt igjen:

– Jeg kom på et annet stort pluss ved å bruke Pro Clad kontra tradisjonell mantel, som vi ikke snakket om. Du trenger kun en isolasjonskniv som verktøy, så du slipper å drasse med deg ting som platesakser og popnagletenger. Tradisjonell mantling krever en del verktøy både ved prefabrikkering og montering. Dessuten tror jeg det må være bedre å bruke metallet som brukes til mantling av rør til andre fornuftige ting enn å pakke inn rør, så lenge det finnes gode alternativer.

Se produktet i nettbutikken vår

IMG_2089