Industrirørskåler, levert av Isopartner, monteres på Mongstad produksjonsanlegg

Webredaktør 06.10.2017

Isopartner er stolt leverandør av industrirørskåler ROCKWOOL ProRox PS960, som installeres på Mongstad produksjonsanlegg til Statoil. Kaefer Energy har fått tildelt ISO-kontrakt på Mongstad anlegget, som er en langtidskontrakt med Statoil.

2-delte rørskåler i store dimensjoner

ROCKWOOL’s ProRox PS960 rørskål blir produsert på fabrikkene til ROCKWOOL Group i Nederland, og halvskåler produseres i Tsjekkia.

Isopartner var på befaring på Mongstad, sammen med representanter fra ROCKWOOL Technical Insulation. De ble veldig imponert over anlegget og det var interessant å kunne se hvor og hvordan industrirørskålene monteres. 

Vi snakket med Kaefer Energy’s prosjektleder Terje Hjelmtveit om leveransen av store todelte rørskåler til Mongstad. «Med to-delte skåler er det større palleinnhold og dette gjør at vi utnytter lagerkapasiteten bedre», forteller Terje Hjelmtveit. «Videre gjør dette det lettere å frakte isolasjon inn i arbeidspakkene. Hver del er mer håndterlig og deretter er det lettere å montere disse på anlegg», sier Terje avslutningsvis.

Korrosjon under isolasjon (KUI)

Korrosjon er det mest kostnadskrevende problemet industrien har i dag, både on- og offshore. På grunn av korrosjon under isolasjon på rør og utstyr (KUI) er selskaper tvunget til å reparere og/eller erstatte store deler til betydelige kostnader. Dette fører også til at levetiden til industrielle anlegg forkortes.

Rørlinje med avstandsisolering

(Rørlinje med avstandsisolering)

Terje Hjelmtveit forteller oss at rørskålene i disse dimensjonene blir montert på rørtrassene i det såkalte «Ytre anlegg». Det består av til dels store rørdimensjoner som er installert helt fra prosessanlegget og frem til kaier og tank anlegg på Mongstad-anlegg. Rørene her kan være opptil 30 tommer. Det brukes perforerte plater over avstandsklosser av teflon som avstandsisolering for å redusere fremtidig korrosjon på røret. Deretter isolerer Kaefer Energy rørledningene med ROCKWOOL ProRox PS 960 før det til slutt installeres rustfri metall kapsling på de isolerte rørene, for mekanisk beskyttelse og beskyttelse mot vær og vind.

Vil du vite mer om Statoils anlegg på Mongstad, kan du lese mer her

Bilder:

øverst: ROCKWOOL PS 960 legges på rør, kappet i segmenter

øverst nr 2: Finn Svensson (Rockwool RTI), Trond Løken (Isopartner AS), Steinar Pjaaka (Rockwool RTI), Terje Hjelmtveit (Kaefer Energy)

midten: «Ytre Anlegg» på Mongstad

nederst: Rørledning på Mongstad før det settes på perforert mantel og rørskål

Member of: Partnere:

Some description

undefined

Umbraco CMS fra MarkedsPartner