Isolasjonsprodukter til passiv brannsikring

Personer omkommer hovedsaklig i boligbranner, og 80 - 90 prosent av de som omkommer dør i den branncellen der brannen startet. Brannen i Lærdal i januar 2014 er et skremmende eksempel hvor rask en brann kan utvikle og sprer seg. Denne tragedien viser hvor viktig det er å brannisolere en bygning. Fagområdet kalles passiv brannbeskyttelse.

ORYX® - en ny serie av produkter innen passiv brannbeskyttelse

Nytt i vårt segment er passiv brannsikringsprodukter under navnet ORYX®. Navnet ORYX er inspirert av antilopearten av samme navn og som kan overleve i ekstremt varme ørkener ved å øke sin egen kroppstemperatur.

Ikke bare lagerfører vi et stort produktutvalg av ORYX® passiv brannbeskyttelseseprodukter, vi er også en del av en internasjonal distribusjonsselskap av brannsystemer og-løsninger fremstilt av ledende produsenter. Les mer om Oryx her.

Hva er passiv brannbeskyttelse?

Fagfolk snakker om to typer brannbeskyttelse: Aktiv og passiv. Aktiv brannbeskyttelse er tiltak som utløses når brannen bryter ut; brannalarmer, branndører, dørstengere, nødbelysning og ventilasjonssystemer som skal slå inn for å redusere røykmengden.

Passiv brannbeskyttelse (også kalt passiv brannsikring) er brannisolasjon som er integrert i bygningen slik at den skal kunne motstå brann i et visst tidsrom, forhindre at brannen sprer seg og sikre at mennesker klarer å ta seg ut av bygningen i tide. Den skal også begrense skader i bygget samt gi tid til evakuering. Byggevareforordningen, som er et regelverk for byggevarer, omtaler de grunnleggende krav til byggverk i forhold til brannsikring. TEK10, kap 11 stiller konkrete krav til sikkerhet ved brann i et bygg. Dette tar vi på alvor i Isopartner og ønsker å gi våre kunder et godt utvalg av produkter innen passiv brannsikring.

Komplett isolasjonsgrossist til proffmarkedet

Konstruksjoner isolert med produkter til passiv brannsikring har en langt større brannmotstand enn tilsvarende konstruksjoner isolert med andre materialer. Last ned Din Guide til brannsikring

Det kan gi verdifull tid til å redde både menneskeliv og store verdier, samt gi brann- og redningsmannskaper mulighet for å få kontroll på en brann, før byggets konstruksjoner mister sin bæreevne og bryter sammen.

Vi tilbyr opplæring i bruk av og produkter til

  • Branntetting
  • Brannbeskyttelse
  • Termisk isolering av f.eks. tanker, kjeler, prosess- og avgassrør
  • Brannisolering av ventilasjonskanaler

Les mer om kurs og opplæring av ORYX® branntetteprodukter

Jeg ønsker å vite mer! Kontakt meg for en uforpliktende samtale.

Spørsmål?

Kontakt oss på telefon 69 24 40 80 eller fyll ut skjemaet for en uforpliktende samtale om dine behov.

Kontaktskjema ›

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på Isopartners nyhetsbrev, og motta jevnlige oppdateringer med aktuelt stoff for din bransje.

Meld deg på her ›

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner