Tips & Triks: Isolering av plastrør

Webredaktør 08.10.2018

Plastrør skal ha den samme beskyttelsen mot energitap og kondens som metall- eller kobber rør. Men er det noen forskjeller på montasjen?

Energitap på uisolerte rør

Plastrør brukes på de fleste områdene, helt fra drikkevannsrør til gassrørledninger og andelen plastrør som brukes som kjølevannsrør er økende. Samtidig antas det oftest at plastrør ikke trenger isolasjon fordi disse har en lavere ledningsevne. Dersom alle type rør isoleres riktig kan man redusere varmetapene med opptil 75 %. Dette igjen fører til energi- og kostnadsbesparelser.

Les også om hvilke konsekvenser som oppstår ved å bruke feil isolasjon

Kondens, men ikke korrosjon

I plastrør hvor det oppstår kondens, vil det ikke oppstår korrosjon. Men like godt kan kondensdannelse føre til lekkasjer på f.eks. skader på takelementer i vegg. Dette resulterer igjen i økte oppfølgingskostnader. 

Samsvar av Armaflex® cellegummi og bruk av forskjellige typer plastrør

Last ned monteringsanvisningen og hvordan man skal jobbe med Armaflex® (en engelsk versjon finner du her)

Plastrør

Samsvar

Armaflex produkter

Bemerkning

 

Class O Armaflex

HT / Armaflex

NH / Armaflex

PVC-C 

Ja

x

x

x

Ingen

PE-Xa 

Ja

x

x

x

Ingen

PE-HD 

Ja

x

x

x

ingen

PP 

ja

x

x

x

For å forbedre klebeheften – f. eks. der hvor man skal sperrelime isolasjonen til røret – må plasten først grovskrubbes. Ved sperreliming av slangeenden til røret, må man først montere en Armaflex-tape på røret.

ABS

ja

 

x

x

Merk: For Durapipe ABS rør med en mediumtemperatur større enn +30 °C, så bør man vurdere bruk av HT/Armaflex eller NH/Armaflex.

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner