Nor-Shipping 2015 på Lillestrøm

Webredaktør 03.06.2015

Det er 50 år siden messen "Nor-Shipping" så dagens lys og dette ble godt markert på Lillestrøm fra 2. til 5.juni. Messen finner sted sted annet hvert år og er et yndet knutepunkt for offshore- og skipsindustrien. 

Mange utstillere fra inn- og utland

Med sine over 990 utstillere fra 45 forskjellige land i verden har Nor-Shipping seg godt etablert i det maritime miljøet. Selv om antall utstillere har hatt en liten nedgang så er det flere land enn for 2 år tilbake, som er representerte på Lillestrøm. 

Tross krisetider i bransjen er man optimistisk. Det viser seg når man se så mange besøkende på de enkelte stand. Vi har snakket med noen av utstillerne og besøkende og det råder forsiktig optimisme blant de. 

Innovasjon og nytenking

Fall i oljepris, lav etterspørsel og overkapasitet i skipsindustrien har slått hard inn i bransjen. Omstilling og nytenking må til, men også kostnadseffektivitet. Flere vi har snakket med ser mulighetene fremover i bransjen.

Møtepunktet og networking

De viktigste hovedområdene på Nor-Shipping er IT og navigasjon, Sikkerhet og redning, Skipsbygging og reparasjon, maritime tjenester og logistikk. Men det er ikke bare en messeutstilling. Den kommersielle siden av bransjen er det mulighet for å kunne delta på konferanser og debatter. For ungdommer har man innredet møtepunkter som "Ocean Talent Camp", hvor bedrifter og elever treffes og ungdommen får innblikk i den maritime bransjen. 

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner