Mantling som gjør anlegget penere!

Webredaktør 13.07.2017

Å mantle isolerte rør - innendørs eller utendørs - har flere hensikter og finns i flere varianter. Ikke har den kun en beskyttende oppgave, mange ganger er hensikten å ha et pent utseende. Det brukes flere begreper i bransjen i dag for å beklede rør eller ventilasjonsanlegg: Mantling – Kapsling – Overflatebekledning … og sikkert andre uttrykk også.

Hvorfor mantles det egentlig i dag? Per definisjon er kapsling eller overflatebekledning arbeide med å dekke og beskytte isolasjonen mot mekanisk belastning. Mantling kan være et plastmateriale, metall eller andre foreskrevne materialer som passer inn i det miljøet arbeidsoppgaven er beregnet for.

Å mantle eller å kapsle rør blir som regel brukt for å beskytte mot vær og vind, også innendørs blir mantling en del brukt.

Varianter av mantling

Skal man isolere et anlegg utendørs, egner seg metallmantling som beskyttelse veldig godt. Den gjør ikke bare anlegget penere, den tåler også vær og vind. Andre påkjenninger er fugler og andre dyr, som påfører skader på isolasjonen dersom den ikke er dekket til, ved å hakke på den og lager rift eller hull. Dermed oppstår det kondenslekkasje og isoleringsjobben må utføres på nytt.

Å bruke metallmantling har den fordelen at refleksjon av lys gjør at fugler forsøker å hakke på overflaten, samtidig holdes isolasjonen tørt under mantlingen.

undefined

En annen variant er plastmantling. Denne type mantling er en rimeligere variant enn metallmantel.

undefined

Plastmantel i produktutvalget til Isopartner består av en hard folie som er spesielt utviklet til bekledning av isolerte rør. Overflaten er motstandsdyktig og har et elegant utseende. Plastmantling kan også fåes i forskjellige farger; HVITT - GRÅTT - SORT.

Typiske anvendelsesområder for de førskjellige fargene er: 

  • HVITT - på kontor og hjem
  • GRÅTT - i kjølerom, fyrrom, produksjonslokaler eller andre tekniske rom
  • SORT - under taket i butikker eller kjøpesenter

Spør Kundeservice om tilbud på plast- eller metallmantling, eller besøk vår webshop og finn et stort utvalg av mantling der!

 

Webshop: alle produkter - hele døgnet

Få døgnåpen, ubegrenset tilgang til alle våre produkter via kundeportalen. Her kan du laste ned alt av dokumentasjon, bilder og se dine egne nettopriser.

Logg inn på kundeportalen ›

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på Isopartners nyhetsbrev, og motta jevnlige oppdateringer med aktuelt stoff for din bransje.

Meld deg på her ›

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner