Johan Sverdrup kontrakter fordeles

Webredaktør 09.06.2015

Har bransjen nådd bunnen? En forsiktig optimisme brer seg i leverandørindustrien.

Gigantfeltet utenfor Stavanger

Johan Sverdrup feltet ligger utenfor Stavanger og feltet har et potensialet for å øke Norges totale oljeproduksjon med 37% i 2020 (Wikipedia). Dette gigantfeltet har en forventet levetid på ca 50 år og strekker seg over cirka 180 kvadratkilometer.

Leverandørindustrien til offshoremarkedet har hatt en tøff tid bak seg, med mange permitteringer og usikre tider. Lyspunktet denne måneden var tildeling av kontrakter til Kværner. Tidligere har Aibel fått tildelt kontrakt på bygging og prosjektering av boreplattformen.

Kværner Stord og amerikanske KBR har sikret seg byggingen av både dekket til utstyrs- og boligplattformen. Videre skriver Apply på sine hjemmesider at selveste boligmodulen skal bygges Stord og Apply's søsterselskap i Sverige. LQ-modulen (Living Quarter) er gigantisk, det er en syv etasjers boligplattform fordelt på et areal på 14.500 m². Her er det en kapasitet på 560 sengeplasser, rekreasjonsområder, helikopterdekk og -hangar. Boligplattformen vil være et rent boligkompleks, med gangbro mellom utstyrs- og boligplattformen til prosessplattformen. Dermed vil dette bli det største boligkvarteret på norsk sokkel. 

Har slankekuren virket?

Norsk leverandørindustri har gjennomgått tøffe tider. For å være konkurransedyktig overfor industrien fra Asia og andre steder i verden, måtte man sette igang en slankekur og kostnader ble kuttet kraftig. Norsk industri har vist at de er leveringsdyktig og kostnadsbevisst, mens asiatiske verft har hatt forsinkelser og kostnadsoverskridelser. 

Neste spørsmål som stilles nå: "Er oljekrisen over?"

 

(Bildet: DetNorske ASA)

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner