Fyrewrap®, produktet til Marine- og Offshoreinstallasjoner

Webredaktør 21.11.2018

Redusert driffstofforbruk eller bedre nyttelast på Marine- og Offshoreinstallasjoner er et resultat av lettere isolasjonsprodukter og -løsninger installert på fartøy eller offshorebygg. Fyrewrap® er et slikt produkt som har disse egenskaper. 

FyreWrap® LT reduserer vekt betydelig

Gjennom sitt samarbeid med Insulcon, har Isopartner hatt tilgang til høytemperaturprodukter i lengre tid og nå det skjer stadig forbedringer i markedet. FyreWrap® er AES-fiber (Alcali Earth Silicate) og har gode produktegenskaper samtidig som de er lettere enn tradisjonelle alternativer. Produktet er en fleksibelt, lett isolasjonsmatte og den tåler høye temperaturer. FyreWrap® er spesielt utviklet for passiv brannbeskyttelse for marine og offshore applikasjoner, og velges blant annet på grunn av sin betydelig lave vekt. 

AES-fibrene er 100% uorganisk og inneholder ingen bindemidler. Ingen røyk eller gasser genereres når de blir utsatt for høy temperatur eller eksponert ved brann.

Teknisk datablad og sertifikater finner du i vår webshop.

Lavere installasjonskostnader og vektreduksjon

Fyrewrap® produktene blir blant annet spesifisert i NORSOK standarden for isolering av rør og utstyr i isolasjonsklasse 5 Brannisolering, i kombinasjon med celleglass (celleglass 40mm + Fyrewrap 25mm + Mantling). Fyrewrap® brukes også til midlertidig beskyttelse av ventiler og flenser (38mm innpakket i folie) i påvente av montering av brannkasse for å ivareta brannkravbeskyttelsen.  

Tynn, lett isolasjon kombinert med en fleksibel produktform gir lavere installasjonskostnader og betydelige vektbesparelser. Dette gjør Fyrewrap® LT til et unikt produkt som gir merverdi for alle innen maritim sektor. Tidligere har vi skrevet om hvor høye temperaturer isolasjoen i dette segmentet skal tåle. 

Lover og forskrifter i forhold til brannsikkerhet

Når ulykker oppstår, er dette hendelser som kan få dramatiske konsekvenser. Derfor stilles høye krav til sikkerhet både i Skips- og Offshore industrien i form av lover, forskrifter og spesifikasjoner. 

Ifølge forskrift om brannsikring på skip er målet med brannsikring å:

  • hindre at brann og eksplosjon oppstår
  • redusere risikoen for tap av liv som følge av brann,
  • redusere risikoen for skade som følge av brann på skipet, dets last og miljøet,
  • begrense, kontrollere og bekjempe brann og eksplosjon i rommet der den oppstår, 
  • sørge for tilstrekkelige og lett tilgjengelige rømningsveier for passasjerer og besetning.

Det er regelverket i SOLAS (Safety Of Lif At Sea) som danner basis for minstekrav til fartøyer. Flytende enheter innen oljeindustrien går også under samme regelverk når disse ikke er oppankret og i drift for oljeindustrien. Ved oppankring og arbeid innen Olje og Gass gjelder regelverket fastsatt av Petroleumstilsynet for arbeid i Norge eller regler fra det land som har rettigheter på aktuelt felt.

 

Spørsmål?

Kontakt oss på telefon 69 24 40 80 eller fyll ut skjemaet for en uforpliktende samtale om dine behov.

Kontaktskjema ›

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på Isopartners nyhetsbrev, og motta jevnlige oppdateringer med aktuelt stoff for din bransje.

Meld deg på her ›

Member of: Partnere:

Some description

Umbraco CMS fra MarkedsPartner